Altijd vluchten

Gepubliceerd op 28 oktober 2019 22:01

Oké de foto die erbij staat lijkt misschien volledig ongerelateerd maar ehm dat is hij niet, in tegendeel! Ik kom in deze blog graag terug op de titel genaamd "Altijd vluchten" en dat is zeer zeker niet voor niks! Als je altijd aan het vluchten bent voor alle pesterijen en pestkoppen die jou je leven zuur maken en je aan het terroriseren zijn dan kunnen wij elkaar hoogstwaarschijnlijk de hand schudden! Niet dat ik nu alles naar mijzelf wil gaan trekken maar je moet ergens beginnen lijkt me. Allereerst wil ik je vertellen dat als je in dit schuitje zit dat het geen zin heeft om je te verstoppen... Echt niet!

Er zijn verschillende soorten mensen op deze aardbol en ik ga ze echt niet allemaal op noemen, DIES GEK!!! Nee maar het zijn er echt veel hoor! Anyway belangrijk is van jezelf weten waar je het voor doet, doe je het voor de pestkoppen of doe je het voor jezelf? Laat mij je vertellen dat het hoe dan ook altijd zo is dat je het zelf op moet knappen! En dit zeg ik omdat scholen en instanties je echt niet méér gaan helpen dan een simpel gesprekje omdat je toevallig toch geklikt hebt... Krijg je dat weer... Klikken bij de rector is gewoon not done maar wat moet je dan wel doen? Gewoon aftikken! nee niet doen heeft geen zin, als er iets is wat je alleen maar dieper in de strond zet dan is het agressief worden, beter is wellicht om het te negeren! Nee. ook niet, je hoort overal dat als je ze negeert dan stoppen ze vanzelf! Als er een wedstrijdje liegen zou bestaan (googletje waard denk ik) dan zou dit advies gewoon non stop de eerste prijs winnen... Eerlijk waar negeren heeft geen zin, ik heb het in levende lijven ondervonden en het werkt gewoon niet...

Oke ik ben zelf altijd gepest dus wat weet ik nou van de remedie? Ik ben nu overal vanaf, hoe heb ik dat gedaan? Ik ben gestopt met er ook maar een enkele flying fuck om te geven als iemand mij pest, hey het doet me nog steeds iets als iemand mij corrigeert of iets wat daar op lijkt aangezien mijn aliën bakkes gewoon nogsteeds denkt dat mensen me aanvallen en daar kan ik soms bot of fel door reageren, ik ben nu dus 22 en ik heb nogsteeds last van wat mij vroeger is aangedaan... Ik ben ook altijd op de vlucht geslagen, op het moment dat ik in de spiegel keek en werkelijk door dat masker heen keek knapte er iets in mij waardoor ik volledig in elkaar zakte, Maatje dat klinkt niet goed! ehh nee dat was het ook niet echt bepaald maar hey dit heeft er wel voor gezorgd dat ik mijn aandacht gewoon op mijzelf ben gaan vestigen. lemme tell ya this cookie: Die shit heeft gewerkt, ik ging eerst van me af bijten en zwaar tegen mijn eigen bovenstaand advies in en ik tikte gewoon wat mensen af en maakte wat ruzie hier en daar, daar werd het pesten stukke minder door ja zeker! Maar ik kreeg er wel vijanden door en dat wil je ook niet want dan ben je terug bij af...

Ik ben eigenlijk nooit normaal geweest maar wat is normaal? Je persoonlijkheid kan je vrienden kosten maar het kan ze ook opleveren, laten we voor op stellen dat er niemand is die niks waard is, jij dus ook niet. Echter was ik altijd een jongen die moeilijke woorden gebruikte en moeilijk door te prikken was en of dat dat er nu voor zorgde dat mensen bang waren om in een fatsoenlijk contact te komen of dat mensen het gewoon leuk vonden hoe ik reageerde is mij tot de dag van vandaag nog steeds een raadsel... Toen ik mijn keerpunt had bereikt kwam ik er achter dat ik meerdere opties had, ik kon fel gaan reageren en iedereen klappen flappie, ik kon ook gewoon heel slim terugkomen op opmerkingen maar ik wist dat sommige pestkoppen soms best gehaaid konden zijn en om nu een over en weer spel te gaan spelen wat ik hoe dan ook ga verliezen was ook geen plan of ik kon gaan voor het gewoon mijzelf zijn en tegen alles en iedereen verbaal gewoon zeggen hou je bek je moet me niet maar mijn deur staat altijd voor je open... Dit werkte en ik pakte elke kans om mensen weer de hand te schudden na een discussie. Ik had mijn opleiding met enige pijn en moeite afgerond en ik ging aan het werk. Eenmaal aan het werk kwam ik er achter dat wat ik gedaan had qua opleiding totaal niet aansloot op mijn wensen maar daar kom ik in een ander blog nog wel op terug.

Oké dus al met al is het nogal een poep gezeik om van pesten af te komen en dat zal het altijd blijven ook en daar gaan stop pesten campagnes sowieso niet mee helpen neem maar van me aan dat dat averechts werkt want die waren er in mijn pest tijd ook al... Ik wil alleen zeggen dat je jezelf moet zijn, ALTIJD en dat je je vooral niet van je eigen zetel af moet laten slaan, alles is mogelijk (Behalve shit als magie en vliegen en hekserij en shit) maar je moet het wel zelf willen, als je zelf wil dan kan je elke ladder beklimmen die je eigenlijk net te hoog vind. Ik heb nu mijn verhaal verteld en gebruik het als een hulpje om voor jezelf een bepaalde draai te gaan zoeken zodat je niet alleen met je pestkoppen maar ook met jezelf om en aan de slag kan gaan, geloof me als ik zeg dat je nooit klaar bent met nieuwe dingen leren en bijspijkeren aangezien je echt wel heel wat tegenslagen en nieuwe dingen tegemoet gaat (what doesn't kill you only makes you stronger). Kijk eens in de spiegel en ga na voor jezelf wat je graag zou zien in jezelf want meestal is datgene wat jij wil zien in jezelf ook nog aanwezig ook, alleen JIJ moet het zien en dan zien andere het pas. Nu moet je niet gaan denken dat je spiderman wil zijn ofzo want dat kan niet, mensen en spinnenwebben gaan niet samen, die dingen hangen alleen maar daar waar jij loopt, ik bedoel dat je moet gaan kijken naar wat je letterlijk ziet in de spiegel, nu niet jezelf gaan vergelijken met die coole boy van school maar je moet een eigen stijl hebben en ga niet in hokjes denken met stijlen als punk goth etc maar maak het eigen (niet dat er iets mis is met welke stijl dan ook hoor) je bent jezelf niet als je onder een kopieermachine gaat liggen.

Ik hoop dat de foto bovenaan nu ook meer duidelijkheid geeft... Nee vast niet dus daar kom ik even op terug. Als je de file in gaat dan ben je begeven onder de mensen die weggaan van hun originele bestemming, ze gaan naar hun werk of ze gaan naar bekenden, vergelijk je niet met al deze mensen, al deze mensen zijn onbelangrijk en jij staat in die file om jouw doel te bereiken en niet het doel van welke andere file rijder dan ook, als jij een omweg neemt om die schijtfile te ontwijken dan gaat niemand jou de toegang naar de afrit ontzeggen, iedereen gebruikt dezelfde snelweg maar waar de route naartoe gaat is aan jou, er is namelijk een gigantisch netwerk van wegen waar je je kan begeven en welke voor jou het beste werkt moet je zelf uitvinden.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.