Je maakt of je breekt

Gepubliceerd op 29 oktober 2019 11:23

Oké om nu te gaan zeggen dat je jezelf de hemel in moet gaan prijzen wil ik ook niet aangezien dat het slechtste advies is wat je kan krijgen, ik maak welleens een geintje over hoe geweldig ik eigenlijk wel niet ben maar daar blijft het ook wel bij, belangrijk is wel dat je weet van jezelf wat je kan en dat je echt waarde hebt ook al zeggen mensen van niet of denk je zelf van niet omdat er zo veel mensen op deze aardbol rondlopen. Je mag nooit van jezelf zeggen dat je niks bent daarmee haal je alleen jezelf naar beneden en dat laat een hele negatieve indruk achter op je persoonlijkheid en dat is gewoon echt doodzonde. Iedereen blinkt ergens in uit of kan iets net iets beter dan de rest, ik zeg dit heel simpel en eigenlijk is het dat ook alleen je moet er zelf achter komen wat dat is, al is het een lekker potje flink bouten en stinken als geen ander een kunst is een kunst.

Als je steeds iedereen aan het vertellen bent hoe geweldig jij jezelf wel niet vind ga je mensen vervelen en dan krijg je een vorm van eigendunk en dat wil je natuurlijk ook niet, er is heus niks mis mee als je zegr dat je tevreden bent met hoe je bent, dat komt nog zelfverzekerd over ook en dat maakt het wel dat mensen zien dat je gewoon zeker bent van jezelf! Laat een ander je vooral niet omlaag halen want als we het over doorzonde gaan hebben dan staat dat op nummer 1, ik ben zelf vaak genoeg omlaag getrokken en dat was mentaal en fysiek letterlijk slopend, ik moest elke dag met een taxi naar school naar een probleemschool waar ik totaal niet thuishoorde maar dat was puur door mijn rekenprobleem dus ik moest wel, dat ging gepaard met wat bloedneuzen en flinke huilbuien en ik had lood in mijn schoenen elke dag dat ik naar school moest. Ik weet wat het met je kan doen en wat het mentaal en fysiek kan doen en het is bizar dat er niks aan gedaan word zoals ik aangaf in mijn vorig blogpost hier.

Al met al, maak je dus niet druk over wat anderen van je denken dat is namelijk totaal onbelangrijk, doe je dat toch? Dan kom je van een koude kermis thuis. Maak je liever druk over wat je van jezelf vind, als je jezelf niks vind gaan mensen je vanzelf geloven en dan kom je weer onzeker over en dat is ook net weer niet de bedoeling. Pas als jij kan zeggen over jezelf dit ben ik deal with it gaan mensen denken deal with it en eerder echt niet, ik zeg niet dat dit heel erg makkelijk is, in tegendeel ik vond het juist heel erg moeilijk om te dealen met mijzelf maar zoals ik eerder meldde maak je niet druk over wat anderen vinden maar laat ook niet over je heen lopen.

Ik heb bovenin een foto bijgevoegd waar je een band ziet, je moet je voorstellen dat jij die band bent, zoals je ziet zit er een oppervlakkig gat in deze band, dat gat is je onzekerheid. Zoals iedereen weet is onzekerheid killing voor jezelf en je omgeving, mensen kunnen dat heel goed merken en maken daar misbruik van, je moet niet verwachten dat als je al eens voor hetere vuren hebt gestaan je dat weer kan of moet kunnen, je maakt immers jezelf of je breekt jezelf dus ken je grenzen. Dus het gat in die band staat voor je onzekerheid maar dat gat in die band is niet helemaal door dus de lucht blijft er veilig in, echter is dat stuk van de band zeer fragiel en als er een steen op komt heb je gewoon een klapband, dat is een vergelijking met je onzekerheid omdat je onzekerheid jou ook fragiel maakt waardoor je vanzelf knapt. Wat doe je met een band die niet goed is? Juist je laat hem repareren en dat moet je ook doen als je je niet goed voelt bij jezelf... vraag om hulp daar is echt niks mis mee en er is vanzelf een monteur die het aandurft om je te helpen.


«